Kooktechnieken

Bakken is een kooktechniek waarbij men het voedsel in een pan of koekenpan laat garen en bruin worden.

Het in de oven bereiden van brood en gebak zoals bijvoorbeeld cake of koekjes.

Een kooktechniek die nauw verwant is aan het larderen is het barderen: het bedekken van vlees, vis, wild en gevogelte met vetspek. 

Dit is een kooktechniek waarbij voedsel, meestal groente of fruit, een korte tijd wordt gekookt waarna het in koud water wordt gelegd of door koud

 

Braden is het proces waarbij een product een juiste gaarheid en een krokante baklaag krijgt.

Bereiding van een deegsoort.

Drogen is het (natuurlijke of kunstmatige) proces waarin het watergehalte van een stof of voorwerp wordt verlaagd.

Een emulsie is een mengsel dat bestaat uit twee verchillende vloeistoffen die van nature niet met elkaar mengen.

Een culinaire bereidingswijze die werd bedacht door chef-kok Ferran Adria (ElBulli).

Farceren is het vullen van een ingrediënt met een farce. Het doel van farceren is om smaak toe te voegen aan het gerecht. 

Het gedurende enkele minuten onderdompelen van voedsel in zeer hete olie of vet (160-190C). Hierdoor wordt een krokante korst gevormd.

 

Het doel van geleren is drieledig:

Pages