Melk: lekker, gezond en bron van creativiteit

Melk is lekker. Tegelijk is melk ook gezond omdat het een natuurlijke bron van belangrijke voedingsstoffen is. Het vormt dan ook de basis voor talloze smakelijke zuivelproducten die thuishoren in een gezond voedingspatroon. Dit wordt bevestigd door de aanbevelingen van voedingsdeskundigen uit zowat elk land ter wereld, van Europa tot Afrika en van Amerika tot Azië.

Waarom is melk gezond? Eerst en vooral is het één van de belangrijkste bronnen van calcium in onze voeding. Calcium is onmisbaar voor de opbouw van gezonde botten en tanden. Bovendien vertoont melk ook een gezond evenwicht tussen calorieën en natuurlijke voedingsstoffen. Een glas half afgeroomde melk (200 ml) brengt eiwitten, vitamines B2 en B12 en mineralen aan zoals calcium, fosfor en potassium (kalium).


Fascinerend toch, dit mirakel van de natuur: koeien produceren gewoonweg één van de rijkste voedingsmiddelen die er bestaan.

Het is de basisgrondstof voor de ontwikkeling van een waaier van heerlijke zuivelproducten. Een permanente uitdaging die de mensen achter het merk Hollandia graag opnemen, in het besef dat we nog lang niet alle mogelijkheden hebben verkend.
 

Lees meer over Voedsel en Gezondheid >>